16.11.2023

У Києві затримали водійку та пасажира через ДТП із двома загиблими

        

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 20-річній водійці за фактом вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння та за фактом невиконання рішення суду щодо заборони керування транспортним засобом (ч. 1. ст. 382, ч. 4 ст. 286-1 КК України).
 
Крім того, повідомлено про підозру чоловіку, який допустив до керування автомобілем особу, що перебувала у стані алкогольного сп'яніння та не мала права керування транспортним засобом (ст. 287 КК України).
 
За даними слідства, 14 листопада 2023 року, близько 20 години по вул. Старокиївській в м. Києві сталася аварія за участі двох автомобілів. Попередньо правоохоронці встановили, що відбулось зустрічне зіткнення легкових автомобілей «Ауді» і «Тойота».
 
Внаслідок ДТП від отриманих травм загинули 40-річний керманич та 39-річний пасажир автомобіля «Тойота». Особи, які перебували в автомобілі «Ауді» з місця дорожньо-транспортної пригоди зникли.
 
За результатами першочергових слідчих дій правоохоронці встановили, що автомобілем Audi під час ДТП керувала 20-річна водійка. У червні цього року суд визнав її винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння), та позбавив права керування транспортними засобами строком на 1 рік.
 
Попри це, 14 листопада під час поїздки підозрювана з дозволу знайомого сіла за кермо, виїхала на смугу зустрічного руху та допустила зіткнення з автомобілем Toyota.
 
Після ДТП водійка разом зі знайомим покинули місце події та почали переховуватися від правоохоронців. Проведеними заходами їх місцезнаходження було встановлено.
 
Водійку та пасажира затримали в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.
 
У жінки відібрано біологічний матеріал з метою встановлення стану алкогольного чи наркотичного сп’яніння.
 
Встановлюються всі обставини події.
 
Досудове розслідування здійснює СУ ГУ НП в м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 544