16.11.2023

Зусиллями прокуратури столичній громаді повернуто квартиру в центрі столиці вартістю майже 4, 5 млн грн

                                                    

Органами Київської міської прокуратури постійно вживаються заходи представницького характеру, спрямовані на повернення у комунальну власність нерухомого майна, що є відумерлою спадщиною.
 
Так, завдяки принциповій позиції Київської міської прокуратури в апеляційному суді вдалося відстояти право територіальної громади міста Києва на квартиру, розташовану в будинку на вул. Джона Маккейна у Печерському районі столиці, яка є відумерлою спадщиною та на підставі підробленого договору дарування вибула у власність фізичних осіб.
 
У 2021 році Шевченківська окружна прокуратура міста Києва звернулась з позовом до суду про витребування квартири, площею 57,3 кв. м, вартістю майже 4,5 млн грн з чужого незаконного володіння останнього набувача. Проте рішенням районного суду міста Києва у задоволенні позову відмовлено.
 
Не погоджуючись з вказаним рішенням, Київська міська прокуратура оскаржила його в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду, постановою якого позов прокурора задоволено в повному обсязі. Визнано спадщину відумерлою та витребувано квартиру на користь територіальної громади міста Києва в особі Київської міської ради.
 
Вказане рішення суду набрало законної сили. На даний час прокуратурою вживаються заходи щодо його реального виконання.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 488