16.11.2023

Збували наркотики на території СІЗО - учасникам злочинної групи повідомлено нові підозри

                                          

За погодження Київської міської прокуратури повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри учасникам злочинної групи, які постачали та збували наркотичні засоби та психотропні речовини на території ДУ «Київський слідчий ізолятор».
 
Як повідомлялось раніше, зловмисники організували незаконну схему постачання та збуту наркотичних засобів особам, що перебувають в Державній установі «Київський слідчий ізолятор».
 
Так, раніше судимий організатор злочинного угруповання, перебуваючи у статусі «смотрящего» за камерним приміщенням слідчого ізолятора, спільно з іншим ув’язненим та ще двома учасниками злочинної групи, які перебували на волі, налагодили канал постачання наркотичних засобів іншим ув’язненим шляхом перекидання пакунків через паркан.
 
При цьому, частина коштів, отриманих від реалізації наркотиків, використовувалася «смотрящим» для поповнення так званого «обшака».
 
За результатами проведення обшуків у камерах затриманих та за місцями мешкання наркоділків вилучено наркотичні засоби, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи та інші докази протиправної діяльності.
 
Раніше дії підозрюваних були кваліфіковані як постачання та збут наркотичні засоби та психотропні речовини (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
Надалі у ході розслідування та з урахуванням зібраних доказів організатору злочинного угруповання – так званому «смотрящему» повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу, вчинені в слідчих ізоляторах), ч. 3 ст. 307 (постачання та збут наркотичних засобів, вчиненні організованою групою), ч. 4 ст. 321 (збут сильнодіючих лікарських засобів, вчинені організованою групою) КК України, іншим учасникам організованої групи за ч. 3 ст. 307 та ч. 4 ст. 321 КК України.
 
Наразі, на виконання вимог ст. 290 КПК України, стороні захисту оголошено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів досудового розслідування.
 
Санкція статей передбачає покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалось слідчими СУ ГУНП у місті Києві спільно з співробітникам ДСР НПУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 559