17.11.2023

Прокуратура через суд зобов’язала ще одного балансоутримувача привести сховище у належний стан

    

Органами столичної прокуратури послідовно вживаються заходи представницького характеру, спрямовані на зобов’язання власників та балансоутримувачів привести у стан готовності сховища у місті Києві.  
 
Так, за реагування Святошинської окружної прокуратури міста Києва в судовому порядку зобов’язано балансоутримувача привести у належний стан сховище для мешканців столиці.
 
Встановлено, що на балансі одного з приватних підприємств перебуває захисна споруда цивільного захисту, яка розташована по проспекту Берестейському та здатна розмістити 150 громадян.
 
Разом з тим, перевіркою органів прокуратури та ДСНС України встановлено, що приміщення не готове для використання за призначенням, знаходиться у аварійному стані і не може використовуватися як укриття.
 
В умовах воєнного стану, коли столиця постійно піддається ракетним ударам, неготовність до використання захисної споруди цивільного захисту несе надзвичайний ризик для життя і здоров’я людей.
 
При цьому чинним законодавством на власників, балансоутримувачів та користувачів захисних споруд цивільного захисту покладено обов’язок утримувати їх у готовності до використання.
 
Реагуючи на вказані порушення, окружна прокуратура звернулась з позовною заявою до суду.
 
Суд підтвердив обґрунтованість вимог прокурора до балансоутримувача про необхідність приведення сховища у готовність з метою забезпечення належного захисту життя та здоров’я людей.
 
Як повідомлялося раніше, упродовж 2022 - 2023 років органами Київської міської прокуратури пред’явлено до судів 54 позови про зобов’язання балансоутримувачів та власників привести захисні споруди цивільного захисту у стан готовності.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 612