20.11.2023

Прокуратура відсудила на користь киян приміщення творчої майстерні у історичному центрі столиці

      

Прокурори Шевченківської окружної прокуратури міста Києва відстояли в суді інтереси мешканців столиці щодо скасування незаконної державної реєстрації права власності та повернення на користь територіальної громади міста Києва творчої майстерні по провулку Бехтеревському у м. Києві вартістю понад 5 млн гривень.
 
Вказана творча майстерня у історичному центрі міста площею 84,4 кв. м. належала територіальній громаді міста Києва та надавалась в оренду заслуженому діячу мистецтв України Левченку Олексію Олексійовичу — художникові-постановнику державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка».
 
Після смерті художника у 2020 році приміщення мали бути повернуті територіальній громаді міста Києва. Однак, як з’ясувалося, на підставі неіснуючих правовстановлюючих документів майстерня перейшла у власність фізичній особі, після чого була подарована іншій особі.
 
Зважаючи на вказані порушення та з метою захисту інтересів територіальної громади, окружна прокуратура звернулась з позовною заявою до суду для скасування незаконної реєстрації права власності та повернення майна на користь Київської міської ради.
 
Завдяки активній позиції окружної прокуратури та зібраним доказам Шевченківський районний суд міста Києва погодився з доводами прокурора та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.
 
Крім того, за фактом незаконної реєстрації права власності на майно громади розслідується кримінальне провадження.
 
Слідство триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 534