23.11.2023

Закували в кайданки та відібрали понад 2, 2 млн гривень - затримано групу осіб

                         

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру трьом учасникам злочинної групи, які вчинили розбійний напад на чоловіка та заволоділи його грошовими коштами (ч. 4 ст. 187 КК України).
 
Слідством встановлено, що до складу злочинної групи входили жінка-організатор та двоє виконавців. Фігуранти, маючи при собі заздалегідь підготовлені знаряддя вчинення злочину, влаштували біля помешкання потерпілого засідку. Коли чоловік виходив з під’їзду, зловмисники здійснили на нього напад.
 
Застосовуючи до потерпілого сльозогінний газ, один із нападників придушив його за шию та затягнув до під’їзду. Інший в цей час пристебнув руку чоловіка кайданками до перил східців, щоб останній не міг чинити опір та втекти.
 
Після цього, зловмисники заволоділи сумкою потерпілого, у якій знаходилися майже 2 млн грн та понад 9 300 доларів США, та зникли з місця злочину.
 
За результатами комплексу заходів правоохоронці встановили та затримали організаторку злочину та двох виконавців.
 
Під час обшуків за місцем перебування зловмисників вилучили частину викрадених грошових коштів у сумі 5 тис. доларів США.
 
Наразі фігурантам повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Встановлюються всі обставини вчинення злочину.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 447