24.11.2023

У столиці викрито наркоугрупування, яке займалось збутом кокаїну та МДМА

                     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру організатору та чотирьом учасникам організованої злочинної групи за фактами вчинення особливо тяжкого злочину у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, організував та очолив групу 21-річний киянин. Під його керівництвом злочинне об’єднання функціонувало з січня 2023 року та отримувало доходи від незаконного збуту кокаїну та МДМА на території м. Києва.
 
До складу угруповання входило 4 учасників. Організатор координував дії співучасників, визначав їх ролі та функції, забезпечував надходження оптових партій наркотичних та психотропних речовин для їх фасування та подальшого збуту. Також він займався «чорною бухгалтерією» та розподілом дохід.
 
У свою чергу інші учасники групи приймали замовлення, фасували та займались збутом наркотиків.
 
Реалізація «товару» здійснювалася у месенджерах, шляхом особистих зустрічей та передачі «із рук у руки».
 
Під час документування злочинної діяльності правоохоронці провели 7 оперативних закупок.
 
За результатами проведення слідчих дій учасників злочинної групи, в тому числі організатора затримано в порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру.
 
Усім учасникам злочинної групи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Санкція статей передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 527