27.11.2023

Розкрадання понад 4, 3 млн грн на ремонті ліфтів – повідомлено про нову підозру посадовцям КП «Київбудреконструкція», постачальнику та двом підрядникам

         

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 5 учасникам організованої групи - директору КП «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція», його заступнику, постачальнику ліфтів та двом підрядникам за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим в  умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, організованою групою (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Як встановлено слідством, службові особи комунального підприємства, організували злочинну схему, спрямовану на розтрату бюджетних коштів, виділених на капітальне будівництво та реконструкцію ліфтів у житлових будинках міста Києва.
 
Діючи в інтересах суб’єктів господарювання, посадовці КП укладали з ними договори підряду на проведення робіт з реконструкції ліфтів у житлових будинках міста Києва.
 
Підрядники, будучи між собою у змові, через підконтрольні фірми здійснювали закупівлю ліфтів та комплектуючих, після чого поставляли їх комунальному підприємству по ціні, значно вище ринкової.
 
В окремих випадках завищення вартості придбаних ліфтів становило більш ніж на 400 тис. грн. за одну одиницю.
 
Встановлені на цей час збитки складають понад 4, 3 млн гривень.
 
На підставі ухвал слідчих суддів за місцем роботи та мешкання осіб, причетних до протиправної схеми, правоохоронці провели понад 20 обшуків.
 
Раніше у вказаному провадженні повідомлено про підозру директору Комунального підприємства «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція», його заступнику та керівникам двох підрядних організацій за ч. 5 ст. 191 КК України.
 
Санкція статті передбачає від семи до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене дослідження всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, прийняття законних та обґрунтованих процесуальних рішень у розумні строки.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 588