29.11.2023

Затримано 5 учасників злочинної організації, які під погрозою розправи відбирали бізнес у підприємців

       

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру керівнику та 4 активним учасникам злочинної організації за фактом вимагання (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 189 КК України).
 
За даними слідства, учасники злочинної організації протягом тривалого часу,  вимагали від представників двох товариств передачу прав на бізнес.
 
Об’єктами злочинних посягань стали шість паркувальних майданчиків на території м. Києва, на яких потерпілі на законних підставах здійснювали свою підприємницьку діяльність.
 
Щоб змусити підприємців передати права на бізнес, учасники злочинної організації погрожували їм фізичним насильством та залякували розправою.
 
Шляхом погроз зловмисникам вдалося заволоділи правом користування паркувальними майданчиками та безперешкодно збирати з автовласників оплату за паркування. Збитки, завдані підприємцям, становлять понад 1 млн гривень.
 
Під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів правоохоронці затримали керівника та 4 учасників злочинної організації.
 
У фігурантів вилучили зброю та боєприпаси до неї, грошові кошти, чорнові записи, «бухгалтерію» незаконної діяльності та інші речові докази.
 
На даний час затриманим повідомлено про підозру та Печерським районним судом м. Києва обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту з обовʼязком носіння електронного засобу контролю. На вказані рішення прокурором подано апеляційні скарги.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами Печерської окружної прокуратури міста Києва, спільно з прокурорами Київської міської прокуратури та спільно зі слідчими Печерського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводу ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 
 
 

кількість переглядів: 626