30.11.2023

У справі про витребування на користь громади комунальних приміщень на майже 70 млн грн прийнято кінцеве судове рішення

       

Київська міська прокуратура та Дарницька окружна прокуратура міста Києва у судовому порядку повернули територіальній громаді міста Києва нежитлову будівлю по вул. Ю. Шевельова площею 900 кв.м., вартістю майже 70 млн грн.
 
Будівля по вул. Ю. Шевельова належить територіальній громаді міста Києва та з 1992 року використовувалася Дарницьким районним медичним об’єднанням, а в подальшому – Київською міською клінічною лікарнею № 1.
 
Водночас, як встановили прокурори, у 2017 році вказане майно вибуло з комунальної власності на підставі підробленого документу, а в подальшому - внаслідок укладання низки правочинів.
 
Реагуючи на порушення, Дарницька окружна прокуратура м. Києва звернулася до суду з позовом про витребування в комунальну власність об’єкту нерухомості, визнання правочину недійсним та скасування рішень про державну реєстрацію права власності.
 
Рішенням Дарницького районного суду м. Києва, залишеним без змін постановою Київського апеляційного суду позов задоволено повністю.
 
Не погоджуючись з вказаними рішеннями судів, відповідач подав касаційну скаргу.
 
Ухвалою Верховного Суду касаційну скаргу відповідача визнано необґрунтованою та відмовлено у відкритті касаційного провадження у справі.
 
Рішенням Київської міської ради від 13.07.2023 вказане нерухоме майно передали до сфери управління Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації.
 
Наразі окружна прокуратура вживає заходів щодо фактичного виконання судового рішення.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 521