30.11.2023

У Києві викрили 2 нарколабораторії з щомісячним обігом у 300 тис. грн. та затримали її організаторів

       

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито 4 осіб, які організували на території столиці 2 нарколабораторії з виготовлення канабісу та склад для зберігання готової продукції, а також налагодили збут наркотичних засобів та психотропних речовин на території столиці (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310, ч. 2 ст. 313 КК України).
 
За даними слідства, фігуранти розробили план виробництва, зберігання та подальшого збуту наркотичних засобів та психотропних речовин «з рук в руки».
 
Кожен зі співучасників виконував свою роль у злочині. Так, 31-річний чоловік з 24-річною спільницею займались збутом готового «товару», ще 2 чоловіків 25 та 35 років організували за місцями проживання процеси вирощування конопель та виготовлення канабісу.
 
В ході проведених 5 оперативних закупок, 7 санкціонованих  обшуків правоохоронці вилучили 300 гр. амфетаміну, 500 гр. канабісу, 50 пігулок МДМА (екстазі), 50 гр. екстракту канабісу, 24 рослини конопель, грошові кошти, засоби для зважування та фасування, лабораторний посуд та інше приладдя для виготовлення психотропних речовин, мобільний телефон, грошові кошти тощо.
 
Загальна вартість вилучених речовин складає понад 500 тис. грн., щомісячний обіг від «наркобізнесу» - понад 300 тис. грн.
 
Фігурантів затримали в порядку ст. 208 КПК України, наразі вирішується питання про повідомлення особам про підозру, обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на вилучене майно.
 
Одночасно розпочато досудове розслідування за фактами використання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, та вирощування конопель (ч. 2 ст. 310, ч. 2 ст. 313 КК України).
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно з СВ Шевченківського УП ГУНП в м. Києві, за силової підтримки УБН ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 520