06.12.2023

Розтрата понад 1, 3 млн грн на закупівлі стільців для укриттів – судитимуть посадовицю Дніпровської РДА

       

Дніпровська окружна прокуратура м. Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно начальниці відділу Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації за обвинуваченням у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі стільців для облаштування укриттів (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, посадовиця адміністрації, організувала злочинну схему, спрямовану на розтрату бюджетних коштів, виділених на облаштування укриттів.
 
Діючи в інтересах суб’єкта господарювання, посадовиця уклала з ним договір про закупівлю стільців за завищеною вартістю.
 
Внаслідок дій обвинуваченої, місцевому бюджету завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 1, 3 млн гривень.
 
Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
З метою забезпечення відшкодування завданої шкоди, прокурором заявлено позов в інтересах держави.
 
Нагадаємо, вказана посадовиця Дніпровської РДА є також підозрюваною у ще одному кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів при закупівлі овочерізок для закладів громадського харчування в укриттях. Сума збитків становить близько 460 тис. грн.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими СВ Дніпровського УП ГУ НП в м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 518