06.12.2023

Прокуратура в судовому порядку вимагає звільнити комунальну земельну ділянку вартістю понад 54 млн грн від самочинно збудованого гаража

     

Київська міська прокуратура звернулася до суду з позовом про скасування рішення про державну реєстрацію права власності на самочинно збудований гараж та приведення у придатний до використання стан комунальної земельної ділянки на проспекті Бажана, загальною площею 1,4469 га, вартістю понад 54 млн грн.
 
Установлено, що державну реєстрацію на гараж площею 35,2 кв.м., розташований на території обслуговуючого гаражного кооперативу по просп. Бажана, за фізичною особою здійснено за відсутності всіх передбачених для такої реєстрації документів – відомостей про прийняття його в експлуатацію та про присвоєння такому об’єкту адреси.
 
В подальшому, через наявність зазначеного гаража на комунальній ділянці, за заявою гаражного кооперативу сформовано земельну ділянку площею 1,4469 га та присвоєно кадастровий номер у Державному земельному кадастрі.
 
В свою чергу кооператив у квітні 2023 року звернувся до Київської міської ради з клопотанням про відведення всієї земельної ділянки поза аукціоном у зв’язку з наявністю на земельній ділянці вищевказаного гаража.
 
Через незаконну реєстрацію права власності на гараж за фізичною особою, Київська міська рада позбавлена можливості використовувати земельну ділянку комунальної власності площею 1,4469 га.
 
Реагуючи на вказані порушення закону Київська міська прокуратура звернулася до суду із позовом про скасування рішення про державну реєстрацію права власності, повернення земельної ділянки шляхом знесення гаража та скасування у Державному земельному кадастрі державної реєстрації земельної ділянки.
 
За вказаним позовом Київської міської прокуратури Дарницьким районним судом міста Києва 24.11.2023 року відкрито провадження та вжито заходів по забезпеченню позову за заявою прокуратури.
 
Підготовче судове засідання у справі призначено на 16.01.2024 року.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 542