08.12.2023

В Україні триває акція «16 днів проти насильства» - ювенальні прокурори столиці долучилися до міжнародної акції

                              

Ювенальні прокурори органів Київської міської прокуратури щорічно долучаються до міжнародної акції «16 днів проти насильства», яка проходить з 25 листопада до 10 грудня в Україні.
 
Так, ювенальними прокурорами з метою привернення уваги до проблем подолання будь-яких форм насильства, у тому числі домашнього, жорстокого поводження із дітьми, тощо, щорічно проводяться просвітницькі, навчальні та профілактичні заходи для дітей і учнів столиці.
 
Акція «16 днів проти насильства» - це чергова нагода нагадати, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, віку, кольору шкіри, є порушенням її прав. Акція спрямована на підвищення рівня обізнаності дітей щодо усіх форм насильства, шляхів захисту своїх прав та інтересів.
 
Зокрема, в межах акції, ювенальні прокурори Шевченківської окружної прокуратури міста Києва завітали до однієї із шкіл Шевченківського району міста Києва та взяли участь в навчально-виховному заході, організованому за сприянням працівників бібліотеки імені Івана Котляревського.
 
Прокурори провели інформативний вебінар з учнями 6-10 класів на тему: «Насильство: знати як протидіяти та Живи та дій за законом».
 
Під час зустрічі дітям проведено екскурс в поняття «права та закон», ознайомлено з системою роботи, функціями та завданнями органів прокуратури, обговорено безліч питань хвилюючих підростаюче покоління.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 639