08.12.2023

Шахрайство на 16 млн грн за схемою викупу авто на аукціоні в США – судитимуть директора фірми

                                

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора товариства за фактом привласнення коштів, сплачених громадянами за викуп авто на аукціоні в США та доставлення його в Україну (ч.ч 3, 4 ст. 191 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що директор товариства, яке спеціалізується на продажі автомобілів, спільно з іншими представниками фірми протягом 2021-2022 років укладали договори з потерпілими про підбір, викуп з аукціону, доставку в Україну, розмитнення та сертифікацію транспортних засобів таких, як Додж, Форд, Бьюік, Кадиллак, Вольво, Тойота, Хюндай, Хонда, БМВ, Опель, Киа, Лексус, Ніссан, Джип, Шевроле, Мазда, Мітсубісі, Фольксваген, Ауді.
 
Після оплати послуг товариство свої зобов’язання не виконувало, а грошові кошти, які надходили на рахунок фірми за укладеними договорами, привласнив директор.
 
Злочинними діями директора товариства 71 потерпілому завдано збитків на суму понад 16 млн гривень.
 
Наразі обвинувальний акт відносно директора товариства скеровано до суду.
 
Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися прокурорами зі слідчими Голосіївського УП ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 788