12.12.2023

За позовом прокуратури комерційна структура поповнила бюджет столиці на понад 1, 7 млн грн

       

Святошинська окружна прокуратура м. Києва забезпечила примусове виконання рішення Господарського суду м. Києва та стягнення до бюджету територіальної громади столиці понад 1, 7 млн грн безпідставно збережених коштів за використання без правовстановлюючих документів земельної ділянки комунальної власності.
 
Установлено, що з грудня 2019 року приватне підприємство є власником нежитлового приміщення, яке розташоване на земельній ділянці комунальної власності площею 0,6 га по вул. Василя Стуса у Святошинському районі м. Києва.
 
Водночас, набувши у власність нерухоме майно, право оренди на вказану земельну ділянку підприємство не оформило, у зв’язку з чим тривалий час використовувало її для обслуговування свого майна без правовстановлюючих документів та не сплачуючи кошти за користування земельною ділянкою.
 
Завдяки активній позиції прокуратури та зібраним доказам суд погодився з доводами прокурора, задовольнив позовні вимоги в повному обсязі та стягнув з відповідача понад 1, 7 млн грн.
 
Під час примусового виконання вказаного судового рішення органами державної виконавчої служби в рамках виконавчого провадження перераховано до місцевого бюджету понад 1, 7 млн грн.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 486