18.12.2023

Самовільне захоплення земельної ділянки на березі річки Десенка - обвинувальний акт скеровано до суду

         

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури м. Києва завершено досудове розслідування відносно двох мешканців столиці за фактом самовільного зайняття земельної ділянки на території ландшафтного заказнику місцевого значення «Деснянські луки» та прибережної захисної смуги річки Десенка (ч. 2 ст. 197-1, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 197-1 КК України).
 
Як установлено у ході слідства, чоловіки, діючи всупереч нормам законодавства, не маючи жодного правовстановлюючого документа, самовільно зайняли земельну ділянку на території ландшафтного заказнику місцевого значення «Деснянські луки» та прибережної захисної смуги річки Десенка.
 
На займаній ділянці, яка є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності, обвинувачені здійснили самовільне будівництво, встановили тимчасові споруди, огородили парканом та розмістили заклад громадського харчування з зоною відпочинку для здійснення підприємницької діяльності.
 
Своїми діями обвинувачені завдали територіальній громаді міста Києва збитків на понад 1,2 млн грн.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до Деснянського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Крім того, Київською міською радою заявлено цивільний позов про відшкодування завданих збитків на вищевказану суму.
 
Для забезпечення цивільного позову за клопотанням сторони обвинувачення на майно підозрюваних накладено арешт.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 553