19.12.2023

Реалізували нарковмісні препарати без рецептури – у столиці викрили 4 працівників відомої мережі аптек

                                       

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито чотирьох фармацевтів, які організували на території столиці незаконний відпуск наркотичних засобів та психотропних речовин, через одну з відомих мереж аптек (ч. 1 ст. 320 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у трьох аптеках однієї з мереж працівники в порушення встановлених правил відпуску наркотичних засобів та психотропних речовин, здійснювали збут комбінованих наркотичних (психотропних) лікарських засобів, які містять у своєму складі наркотичний засіб – кодеїн, без рецептів та з перевищенням гранично допустимих норм.
 
Так, правоохоронці задокументували 5 фактів збуту нарковмісного засобу без рецептів.
 
Під час обшуку у аптеках виявлено та вилучено 6 680 пігулок декількох нарковмісних препаратів, мобільні телефони, ноутбук, комп’ютер, розрахунковий термінал, документацію щодо господарської діяльності аптек, чеки про продаж комбінованих наркотичних (психотропних) лікарських засобів та грошові кошти.
 
Вилучені речовини та предмети направлені для проведення експертиз.
 
На даний час чотирьом зловмисникам повідомлено про підозру.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося СВ та ВКП Шевченківського УП ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження УБН ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 423