20.12.2023

Викрито контрафактне виробництво оливкової олії та соусів відомих італійських брендів на майже 7, 5 млн грн

         

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито завод з незаконного виробництва оливкової олії та соусів відомих світових брендів, а також перекрито канал збуту контрафактної продукції (ч. 3 ст. 229 КК України).
 
Організували протиправну діяльність мешканці міста Києва та Львівщини. Виготовлену контрафактну продукцію учасники схеми збували через мережу магазинів під виглядом оригінальної продукції, використовуючи фірмове найменування та товарні знаки. Одна із постраждалих іноземних компаній вже заявила про спричинену їй матеріальну шкоду в особливо великому розмірі.
 
У ході досудового слідства проведено 20 санкціонованих обшуків на території міста Києва, Львівської, Харківської та Дніпропетровської областей.
 
На складах та в місцях продажу підроблених товарів вилучено понад 90 тонн незаконно виготовленої продукції, промислову лінію з розливу олії, обладнання, тару, сировину.
 
Наразі незаконну діяльність заводу із виробництва підробленої оливкової олії та точок продажу припинено.
 
Досудове розслідування здійснюється детективами Територіального управління БЕБ у м. Києві за оперативного супроводження Департаменту кіберполіції НПУ. Проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 517