21.12.2023

Завищили на 24 млн грн витрати на оренду техніки під час будівництва Подільського мосту – повідомлено про підозру керівнику КП

        

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру виконувачу обов’язків директора КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, у квітні 2017 року між вказаним КП та генпідрядником укладено договір генпідряду щодо виконання робіт по об’єкту: «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві».
 
Установлено, що у червні 2023 року між КП, генпідрядником та підрядною організацією були підписані акти приймання виконаних будівельних робіт з витратами на експлуатацію машин і механізмів (дизельних компресорів, кранів, насосів, бурової установки тощо) за завищеними цінами.
 
Згідно висновку будівельно-технічної експертизи, завищення витрат на оренду вказаних машин та механізмів становить понад 24 млн грн.
 
Крім того, слідством здобуті докази подальшого перерахування вказаних коштів на підприємства з ознаками фіктивності під виглядом закупівлі господарських товарів, запчастин тощо, для переведення в готівку та розподілу між фігурантами.
 
З метою забезпечення відшкодування збитків на рахунки всіх підприємств, задіяних у протиправному механізмі, накладено арешти.
 
Раніше вказаному посадовцю прокуратура повідомила про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, за іншим фактом протиправної діяльності під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві.
 
У ході подальшого слідства буде надана оцінка діям інших учасників злочину.
 
Слідство триває
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві та за оперативного супроводу УСР в м. Києві ДСР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 605