22.12.2023

Прокуратура через суд зобов’язала товариство знести самочинно збудовані об’єкти на території парку «Партизанська Слава» та озера Великого

          

Спеціалізована екологічна прокуратура Київської міської прокуратури в судовому порядку домоглася позитивного рішення про знесення об’єктів самочинного будівництва на території регіонального ландшафтного парку «Партизанська слава», а також в межах прибережної захисної смуги водного об’єкту – озера Великого, яке входить до ландшафтного заказника місцевого значення «Червонохуторські озера» та зобов’язала відповідача привести земельну ділянку у придатний стан.
 
Встановлено, що одне зі столичних товариств самочинно побудувало кафе на земельній ділянці площею 0,17 га, вартістю 8,5 млн грн, яка відноситься до природно-заповідного та водного фондів.
 
Регіональні ландшафтні парки, як і ландшафтні заказники належать до природно-заповідного фонду України, а чинним законодавством заборонено їх використання під розміщення закладів комерційного призначення, а тим більше – під будівництво.
 
З метою захисту порушених прав територіальної громади, Спеціалізованою екологічною прокуратурою подано позов до товариства з вимогою усунути перешкоди у володінні та розпорядженні земельною ділянкою.
 
Постановою Верховного Суду позов прокуратури задоволено,  припинено володіння товариством нерухомим майном, зобов’язано відповідача знести об’єкти самочинного будівництва та звільнити земельну ділянку від тимчасових споруд.
 
Рішення суду перебуває на виконанні.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 642