25.12.2023

За втручання столичної прокуратури скасовано незаконну реєстрацію майнових прав на гідроспоруду, що розташована на березі озера Алмазне

      

Київська міська прокуратура забезпечила виконання рішення суду про скасування незаконної реєстрації майнових прав на гідроспоруду, яка розташована на природній піщаній косі озера Алмазне, що у Деснянському районі міста Києва.
 
Це вже 6 виконане судове рішення за позовами столичної прокуратури щодо скасування незаконної реєстрації майнових права та прав власності на гідроспоруди, що розташовані на земельних ділянках водного фонду площею майже 15 га та вартістю 7,6 млрд грн.
 
Як повідомлялося раніше, у ході виконання конституційних функцій прокурори встановили факт незаконної реєстрації за фізичною та комерційною особами низки гідротехнічних споруд, які розташовані уздовж парку «Наталка», на півострові «Собаче гирло», на острові «Оболонський», на піщаній косі біля озера Алмазне та в межах прибережних смуг інших водних об’єктів у столиці, право власності на які в силу вимог закону може бути набуте виключно Київською міською радою.
 
Реагуючи на порушення законодавства під час здійснення цих реєстрацій, столична прокуратура у 2022 році заявила до суду 7 позовів, спрямованих на поновлення державних інтересів та скасування незаконної реєстрації майнових прав на гідроспоруди.
 
Завдяки активній та послідовній позиції Київської міської прокуратури всі 7 позовів судами задоволено. 6 судових рішень на цей час вже виконано.
 
Виконання ще одного судового рішення триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 484