20.12.2023

Пересилали наркотики в Україну в кавових машинах – столичні правоохоронці викрили міжнародну злочинну наркоорганізацію

             

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 15 учасникам злочинної організації, які налагодили контрабандний канал постачання наркотичних засобів та психотропних речовин в Україну з метою їх збуту.
 
Їм інкриміновано створення злочинної організації, а також участь у ній, контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин та незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 305, ч.ч. 2, 3 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, організатори надсилали наркотики та психотропи в Україну з Королівства Іспанії за допомогою міжнародних поштових відправлень.
 
Для маскування вмісту посилки вони пакували їх у предмети побутової техніки – кавові машини, музичні програвачі, великі портативні аудіо-системи.
 
У подальшому учасники злочинної організації збували наркотичні засоби шляхом передачі «з рук в руки» та поштовими відправленнями по Україні.
 
Правоохоронці провели близько 60 обшуків, за результатами яких у підозрюваних вилучено 330 гр кокаїну, 564 гр амфетаміну, 200 гр A-PVP, 1 236 шт МДМА, 100 шт ЛСД та інші заборонені препарати, понад 1 кг канабісу, скляну ємність з шишками, 250 гр галюциногенних грибів.
 
Орієнтовна вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин складає понад 5 млн грн.
 
Також у них вилучили зброю та набої до неї, 72 мобільних телефонів, банківські картки, 2 транспортні засоби, понад мільйон гривень, 8 300 доларів США, 1000 євро, чорнові записи.
 
Всіх підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів та накладення арешту на вилучене майно.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП міста Києва та Департаменту боротьби з наркозлочинністю НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку  і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 345