02.01.2024

Внаслідок ворожої атаки на столицю загинула літня жінка, 27 людей постраждало - розпочато розслідування

                                              

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни, у тому числі, поєднаних з умисним вбивством (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).
 
За даними слідства, 02 січня 2024 року збройні сили рф, в порушення норм міжнародного гуманітарного права, упродовж декількох годин наносили удари із застосуванням ракет та БпЛА по об'єктам цивільної та критичної інфраструктури міста Києва.
 
За попередніми даними, внаслідок повітряної атаки загинула літня жінка, 27 людей постраждало. Інформація щодо жертв та постраждалих уточнюється.
 
Уламки засобів ураження виявлені у Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Оболонському, Печерському, Подільському, Солом’янському, Святошинському та Шевченківському районах столиці.
 
В результаті атаки пошкоджено житлові багатоповерхівки, складські приміщення, супермаркет, територію ринку, будівлі СТО, приватні домогосподарства та транспортні засоби. Вибито шибки у житлових будинках та будівлях, прилеглих до місць падіння уламків.
 
На місцях подій працюють аварійно-рятувальні служби. Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки збройної агресії рф.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 590