05.01.2024

Правоохоронними органами столиці затримано 36-річного чоловіка, причетного до жорстокого вбивства флористки

                                            

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва правоохоронними органами затримано 36-річного чоловіка, якого підозрюють у причетності до жорстокого вбивства жінки, яка працювала в одному зі столичних магазинів квітів.
 
Правоохоронцями попередньо встановлено, що в ніч з 1 на 2 січня 2024 року до магазину квітів, розташованому в Голосіївському районі міста Києва, під виглядом покупця завітав чоловік, який переконавшись у відсутності сторонніх осіб, за допомогою ножа, який був при ньому, завдав жінці понад тридцять ударів ножем в різні частини тіла. Отримані потерпілою тілесні ушкодження виявилися несумісними з життя. Після вчинення вбивства чоловік заволодів золотими прикрасами потерпілої.
 
Завдяки скоординованим діям правоохоронців 3 січня 2024 року зловмисника затримано поруч з торгово-розважальним центром столиці. Ним виявився громадянин Узбекистану без постійного місця проживання в місті Києві.
 
За погодженням з прокурором чоловікові повідомлено про підозру в умисному вбивстві з корисливих мотиві (п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України). Наразі до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.
 
За дорученням прокуратури правоохоронці перевіряють причетність підозрюваного до вчинення інших злочинів, вчинених на території столиці, а також в інших регіонах України. Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 654