08.01.2024

7 тис. доларів США за перетин кордону України – повідомлено про підозру колишньому посадовцю

                                  

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру громадянину за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у березні 2023 року 48-річний мешканець столиці, який до Революції Гідності обіймав посаду радника голови Адміністрації Президента, організував схему з незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.
 
Для реалізації схеми зловмисник фіктивно оформлював чоловіків на підконтрольне товариство в якості водіїв міжнародних пасажирських перевезень. Особа, яка бажала незаконно перетнути кордон, сідала за кермо автобусу разом із фіктивними пасажирами та ще одним водієм-жінкою. Після перетину кордону жінка-водій одразу поверталася до України з пасажирами.
 
Вартість послуги становила 7 тис. доларів США.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Вирішується питання про притягнення до відповідальності інших учасників схеми.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 591