10.01.2024

Протидія домашньому насильству: кривдник постане перед судом за умисне невиконання обмежувального припису

                                         

Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно громадянина, який умисно не виконав обмежувальний припис суду (ст. 390-1 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що на розгляді у Солом’янському районному суді міста Києва перебуває обвинувальний акт за обвинуваченням 47-річного киянина за фактом вчинення домашнього насильства відносно співмешканки та їх неповнолітньої доньки (ст. 126-1 КК України).
 
При цьому, під час судового розгляду справи обвинувачений на шлях виправлення не став та продовжив вчиняти домашнє насильство.
 
З огляду на викладене, Солом’янським районним суду міста Києві видано обмежувальний припис, яким заборонено обвинуваченому перебувати в місці спільного проживання потерпілої та їх доньки, а також наближатись на відстань менше 20 метрів до місця їх проживання (перебування), роботи, навчання.
 
Разом із тим, обвинувачений визначені обмеження суду не виконав та навпаки продовжив вчиняти психологічне та фізичне насильство.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт (ст. 390-1 КК України) відносно зловмисника скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до двох років.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі дізнавачами Солом’янського УП ГУ НП у місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 451