10.01.2024

Повідомлено про підозру чоловіку, який осквернив ханукію у центрі столиці

          

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 35-річному жителю Київщини, який вчинив порушення рівноправності громадян залежно від національної, регіональної належності та релігійних переконань (ч. 1 ст. 161 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства підозрюваний, перебуваючи на площі Майдан Незалежності у грудні 2023 року, осквернив тимчасово встановлений до відзначення свята «Ханука» монумент, супроводжуючи свої дії висловлюваннями, спрямованими на розпалювання національної і релігійної ворожнечі та ненависті, образу почуттів у зв’язку з релігійними переконаннями.
 
У подальшому підозрюваний розповсюдив вказаний відеозапис у загальнодоступній соціальній Інтернет-мережі «ТікТок».
 
Дані факти підтверджено висновком проведеної у ході досудового розслідування лінгвістичної експертизи.
 
Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно з працівниками Шевченківського управління поліції у співпраці з аналітиками кримінального аналізу.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 517