10.01.2024

Заперечував збройну агресію рф проти України – повідомлено про підозру мешканцю столиці

                                               

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 39-річному мешканцю столиці за фактом заперечення збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році ( ч. 2 ст. 436-2 КК України).
 
За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну підозрюваний виготовив та надіслав до офіційних державних органів лист, у якому виправдовував збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році, а також глорифікував осіб, які її здійснювали.
 
У своєму зверненні чоловік також виправдовував дії митрополита Києво-Печерської Лаври, підозрюваного у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та виправдовуванні, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 161, ч. 1 ст. 436-2 КК України).
 
Викрито протиправні дії прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 479