11.01.2024

7 500 доларів США за перетин кордону – судитимуть організатора схеми

                                                  

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно 42-річного чоловіка, який організував канал незаконного переправлення громадян через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець м. Дніпро організував незаконне переправлення громадян України – чоловіків, у тому числі мешканців столиці, що підлягають мобілізації.
 
Схема полягала у виготовленні недостовірних документів про приналежність осіб, бажаючих незаконно перетнути кордон, до благодійних організацій та в подальшому внесення таких осіб у електронну базу «Шлях» під виглядом волонтерів з метою подальшого безперешкодного перетину кордону.
 
Вартість послуги становила 7 500 доларів США.
 
Наразі обвинувальний акт відносно організатора схеми скеровано до суду.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
 
Документування злочинної діяльності здійснювалось слідчими СУ ГУНП у м. Києві за процесуального керівництва Київської міської прокуратури та оперативним супроводом ДКІБ СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 636