12.01.2024

1 тис. доларів США за оренду приміщення – повідомлено про підозру посадовцю регіонального відділення Фонду держмайна України

                                    

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру начальнику управління орендних відносин одного із регіональних відділень Фонду державного майна України за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Слідством встановлено, що посадовець висунув вимогу громадянину про надання 1 тис. доларів США за надання в довгострокову оренду об’єкту нерухомого майна державної форми власності на території Київської області.
 
У ході контролю за вчиненням злочину під час отримання неправомірної вигоди посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі йому повідомлено про підозру, обрано запобіжний захід у вигляді нічого домашнього арешту та подано до суду клопотання про відсторонення його від посади.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Печерського УП ГУНП у м Києві за оперативного супроводження ГУ СБУ у місті Києві та Київській області та Департаменту економічної безпеки та ризик-менеджменту ФДМУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 608