19.01.2024

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА

                                                 

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА за фактом розтрати бюджетних коштів у особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, в листопаді 2022 року директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА уклав з товариством договір на закупку генераторів для оснащення пунктів обігріву на території столиці на загальну суму понад 28, 6 млн грн.
 
Постановою Кабінету Міністрів України від 09.11.2022 вказана категорія товарів була звільнена від сплати податку на додану вартість та ввізного мита.
 
Попри це, директор Департаменту підписав платіжне доручення, згідно якого на рахунок товариства були перераховані бюджетні кошти в сумі понад 28, 6 млн гривень, у тому числі безпідставно включений у платіж податок на додану вартість
 
Діями підозрюваного міському бюджету спричинено збитки на суму понад 1, 8 млн гривень.
 
Наразі обвинувальний акт відносно посадовця скеровано до Подільського районного суду міста Києва для розгляду.
 
Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими СУ ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 391