22.01.2024

Закупка овочерізок та збитки на 460 тис. грн - судитимуть посадовицю Дніпровської РДА

         

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури та ювенальних прокурорів скеровано до суду обвинувальний акт відносно начальниці відділу Управління освіти Дніпровської РДА за фактом розтрати коштів при закупівлі обладнання для укриттів (ч. 4 ст. 191 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачувана є уповноваженою особою, що відповідальна за організацію та проведення процедур закупівель та оприлюднення звітів про договори, укладені без використання електронної системи закупівель в управлінні освіти Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації.
 
Зловживаючи службовим становищем та діючи всупереч інтересам служби, посадовиця вчинила розтрату бюджетних коштів під час проведення процедури закупівлі комплектів обладнання для обробки продуктів харчування в укриттях (овочерізки з набором насадок).
 
Сума збитків становить понад 460 тис. грн.
 
Наразі досудове розслідування завершено та обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві, за оперативного супроводу УСР в м. Києві ДСР НПУ та Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Нагадаємо, раніше прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно вказаної посадовиці за фактом розтрати бюджетних коштів при закупівлі стільців для укриттів в навчальних закладах. Сума збитків становить близько 1, 3 млн грн.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 632