22.01.2024

2 кг кокаїну та 4,5 кг канабісу – викрито міжнародний канал оптового постачання наркотиків до столиці

      

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Києва викрито 4 осіб, які налагодили міжнародний канал постачання наркотичних засобів та психотропних речовин в Україну з метою їх збуту (ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, група осіб налагодила міжнародний канал оптового постачання до столиці кокаїну та канабісу.
 
У межах слідства правоохоронці провели 8 санкціонованих обшуки за місцями проживання фігурантів та у належних їм транспортних засобах, а також в гаражах.
 
Під час обшуків вилучено 2 кг кокаїну, близько 4,5 кг канабісу, мобільні телефони, грошові кошти, банківські картки, ноутбук, зброю з набоями, кастет, дві гранати, запал до гранати УРЗГМ.
 
Також за місцем проживання фігурантів виявили «плантацію», на якій вирощувалася конопля, а також обладнання для вирощування канабісу, гроу-бокс, витяжка, лампи, горщики з ґрунтом та рослинами конопель, мінеральні добрива, засоби для зважування та фасування, мобільні телефони, грошові кошти, пристрої для вживання канабісу.
 
Ще у одного фігуранта виявлено 2 коробки з електронними цигарками з екстрактом канабісу.
 
У зловмисників також вилучили автомобіль Porsche Cayenne та Volkswagen Phaeton.
 
Вартість речовин становить близько 30 млн гривень.
 
Учасників групи затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі, лідеру групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України, іншим учасникам за ч. 2 ст. 307 КК України. Усім учасникам обрано запобіжний захід тримання під вартою.
 
Викриття зловмисників проводилось прокурорами спільно з слідчими СВ Шевченківського УП ГУ НП ум. Києві, УБН ГУНП у м. Києві з використанням можливостей ДОТЗ НП України та силової підтримки бійців ППОП 1 ГУ НП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 356