22.01.2024

Розкрадання понад 684 тис. грн бюджетних коштів на ремонті укриттів – судитимуть начальника Управління Святошинської РДА

         

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно начальника Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА за фактом видачи службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та розтрати бюджетних коштів у великих розмірах під час капітального ремонту укриття на території міста Києва (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2022 році між управлінням будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА та приватним товариством укладено договір з капітального ремонту найпростішого укриття та споруд цивільного захисту у Святошинському районі міста Києва.
 
У подальшому начальник управління, достовірно знаючи, що обсяг та вартість будівельних робіт і матеріальних ресурсів зазначених в актах приймання виконаних будівельних робіт завищені і вартість виконаних робіт не відповідає вимогам нормативно-правових актів підписав вказані акти.
 
В ході слідства правоохоронці з залученням експерта-будівельника та економіста зафіксували факти невиконання робіт в повному обсязі, неякісне виконання робіт, використання неякісних легкозаймистих, пожежонебезпечних матеріалів, а також суттєве завищення їх вартості.
 
Сума збитків становить 684 565 гривень.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури 

кількість переглядів: 785