23.01.2024

Розтрата 1 млн грн бюджетних коштів на відновленні тротуару – судитимуть директора Департаменту КМДА

          

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА за обвинуваченням у розтраті бюджетних коштів та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, обвинувачений забезпечив підконтрольному товариству перемогу у тендері на будівництво водопроводу для підключення житлових будинків, розташованих на вулиці Зрошувальній, а також дитячо-юнацької спортивної школи «АТЛЕТ».
 
Згідно укладеного договору підрядник також мав виконати роботи з відновлення тротуарів та автодороги на цій же вулиці після підключення водопроводу.
 
Обвинувачений, розуміючи, що роботи з відновлення тротуарів та автодороги не виконані в повному обсязі, підписав офіційні документи, які стали підставою для перерахування товариству бюджетних коштів.
 
За висновком експертизи, вартість невиконаних робіт становить близько 1 млн гривень.
 
Санкція статей передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СУ ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводу УСР в м. Києві ДСР Нацполіції.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 675