25.01.2024

Незаконно зняли родючий шар ґрунту площею 1,38 га у ландшафтному заказнику «Деснянські луки» - повідомлено про підозру двом експосадовцям КП

                                  

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру двом екс-керівникам столичного комунального підприємства в умисному пошкодженні об’єкту природно-заповідного фонду, що спричинило тяжкі наслідки ( ч. 2 ст. 252 КК України).
 
Згідно з даними слідства, керівник комунального підприємства, не маючи дозвільних документів на земельну ділянку, на якій знаходиться ландшафтний заказник «Деснянські Луки», надав доручення директору структурного підрозділу КП укласти договір із суб’єктом господарювання на виконання будівельних робіт на вказаній території.
 
В подальшому директор структурного підрозділу КП уклав із суб’єктом господарювання договір на проведення будівельних робіт, приховавши від підрядної організації інформацію про те, що будівельні роботи будуть проводитися на об’єкті природно-заповідного фонду України.
 
Внаслідок незаконних дій вказаних посадовців у період з жовтня 2022 року по березень 2023 року на території ландшафтного заказника місцевого значення «Деснянські луки» проводилися будівельні роботи та знято ґрунтовий покрив (родючий шар ґрунту) площею 1,38 га.
 
Сума спричинених збитків державі становить понад 2, 6 млн грн., що встановлено спеціалістами Державноі екологічної інспекції Столичного округу.
 
Слідство триває.
 
Перевіряється причетність керівників КМДА та її структурних підрозділів до вчинення зазначеного злочину.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Деснянського УП ГУНП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 363