29.01.2024

За 12 тис. грн в місяць обіцяв вирішити «питання» – повідомлено про підозру працівнику ГУ ДПС у Київській області

         

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури повідомлено про підозру працівнику ГУ ДПС у Київській області за фактом отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішень його керівництвом про нестворення перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємства (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що до ГУ ДПС у Київській області за консультацією звернувся представник юридичної особи щодо порядку продовження терміну дії дозвільної документації на продаж окремих видів продукції.
 
Під час надання консультації, 38-річний податківець, повідомив, що можливість продовження дозвільної документації наразі відсутня, проте за грошову винагороду він може вирішити «питання» із керівництвом ГУ ДПС у Київській області про нестворення перешкод у здійснення господарської діяльності без дозвільних документів.
 
Свої послуги посадовець оцінив у 12 тис. гривень на місяць.
 
У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували передачу та отримання податківцем неправомірної вигоди за два місяці – 24 тис. грн.
 
На даний час йому повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.
 
Слідство триває.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводження працівників Управління стратегічних розслідувань ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 529