30.01.2024

Розкрадання майже 3 млн грн під час ремонту футбольного поля для дітей – судитимуть підрядника

                                 

Дарницька окружна прокуратура м. Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно директора підрядної організації за обвинуваченням у привласненні бюджетних коштів у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між комунальним підприємством «Спортивний комплекс», який підпорядковується Департаменту молоді та спорту КМДА, та підрядною організацією були укладені договори на капітальний ремонт футбольного поля та спортивних майданчиків.
 
На підставі актів виконаних робіт на рахунки підрядника були перераховані бюджетні кошти.
 
Разом із тим, проведеними у ході досудового розслідування експертними дослідженнями встановлено, що обсяги фактично виконаних робіт завищені, а розмір збитків столичному бюджету складає майже 3 млн гривень.
 
Раніше в межах цього ж кримінального провадження окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно заступника директора комунального підприємства за обвинуваченням у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СВ Дарницького УП ГУНП у м. Києві за процесуального керівництва прокурорів Дарницької окружної прокуратури м. Києва, у тому числі ювенальних.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 395