31.01.2024

6 років позбавлення волі за ДТП - оголошено вирок водію, який збив дитину на велосипеді

                                                                              

За підтримання публічного обвинувачення Київською міською прокуратурою судом оголошено обвинувальний вирок громадянину Республіки Узбекистан 2002 року народження за фактом вчинення дорожньо – транспортної пригоди, внаслідок якої спричинено тяжкі тілесного ушкодження малолітньому потерпілому (ч. 2 ст. 286 КК України).
 
Прокурором у суді доведено, що 11 червня 2023 року, приблизно о 12 год. 48 хв., обвинувачений керуючи автомобілем «DAEWOO NEXIA», рухався по проспекту Визволителів із значним перевищенням швидкості у крайній правій смузі проїзної частини, яка призначена для руху громадського транспорту.
 
При наближенні до регульованого пішохідного переходу водій проігнорував червоний сигнал світлофору, забороняючий рух в його напрямку.
 
В результаті автомобіль скоїв наїзд на малолітнього хлопця, який переїжджав проїзну частину дороги на велосипеді в безпосередній близькості від регульованого пішохідного переходу.
 
Внаслідок наїзду хлопчик отримав тяжкі тілесні ушкодження.
 
Вироком Дніпровського районного суду м. Києва обвинуваченого визнано винним та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 417