31.01.2024

Заволодіння 1, 7 млн грн під час ремонту парку «Почайна» - судитимуть підрядника та інженера технагляду

                                                              

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора приватного підприємства та особи, уповноваженої на здійснення технічного нагляду, за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету на суму 1,7 млн гривень (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у 2020 році КП «Київський центр розвитку міського середовища» уклало з підрядником договір на здійснення капітальних будівельних робіт окремих комплексів парку «Почайна», а також договір на виконання робіт з технічного нагляду.
 
Загальна вартість будівельних робіт складала 3,6 млн гривень.
 
З метою заволодіння коштами місцевого бюджету директор підрядної організації та спеціаліст з технічного нагляду при передачі замовнику актів про виконання будівельних робіт внесли до вказаних документів завідомо неправдиві відомості щодо обсягів їх виконання.
 
Розбіжність між фактично виконаними роботами та зазначеними в офіційних документах склала 1,7 млн грн, тобто 44% від загальної суми фінансування.
 
Наразі обвинувальний акт направлено до Печерського районного суду міста Києва для розгляду. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводження співробітників теруправління.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 569