01.02.2024

Київська міська прокуратура надала всі матеріали, які запитував член ВРП у дисциплінарній справі щодо судді Олексія Тандира

       

Заява члена Другої дисциплінарної палати ВРП Віталія Саліхова про те, що «прокуратура тривалий час не надавала жодного документа» є не коректною.
 
Зазначимо, що саме нібито відсутність документів від прокуратури, а згодом і часу на їх опрацювання через відпустку члена Другої дисциплінарної палати ВРП стали одним з аргументів для зупинення розгляду дисциплінарної справи щодо судді Олексія Тандира на засіданні ВРП 31 січня 2024 року.
 
Інформуємо, що лист члена Другої дисциплінарної палати ВРП Віталій Саліхова надійшов до Київської міської прокуратури 17 січня 2024 року.  У листі він просив надати копію обвинувального акту щодо судді Олексія Тандира та письмовий дозвіл на розголошення даних досудового розслідування.
 
На цей лист Київська міська прокуратура 25 січня 2024 року надіслала завірені копії обвинувального акту, копію реєстру матеріалів розслідування та дозвіл на розголошення відомостей досудового розслідування, тобто усі запитувані матеріали.
 
Також зазначимо, що вказана дисциплінарна скарга щодо судді Макарівського суду Київської області Олексія Тандира надійшла до Вищої ради правосуддя ще 7 червня 2023 року.
 
Дисциплінарну справу за цієї скаргою відкрито 10 січня 2024 року. Станом на 1 лютого 2024 року додаткових запитів від Вищої ради правосуддя не надходило.
 
Нагадаємо, що обвинувальний акт у справі за обвинуваченням судді у порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп'яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України), скеровано до суду ще у серпні 2023 року.
 
Наразі справа перебуває на розгляді Святошинського районного суду м. Києва.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 434