01.02.2024

Масово збували наркотичні та сильнодіючі лікарські засоби – судитимуть чотирьох учасників злочинного наркоугрупування

                                    

Солом’янська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно чотирьох учасників злочинної групи за обвинуваченням у вчиненні особливо тяжких злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів (ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 321 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що перебуваючи за межами України жінка створила злочинну організацію, залучивши до неї чотирьох співучасників. Вони займалися придбанням, перевезенням та зберіганням, а також подальшим збутом наркотичного засобу – метадон та сильнодіючого лікарського засобу – димедрол.
 
Організатор отримувала замовлення на «товар» по телефону, а учасники злочинного угрупування «доставляли» наркотики клієнтам з використання «закладок». Покупці переказували гроші за товар на банківські картки організаторки накробізнесу. 
 
Правоохоронцями проведено контрольні закупки «товару», а також обшуки, під час яких вилучено метадон, таблетки димедролу, електронні ваги, поліетиленові пакетики, шприці та мобільні телефони.
 
Наразі обвинувальний акт відносно чотирьох учасників наркоугруповання скеровано до суду.
 
Водночас, правоохоронці вживають заходи для розшуку та затримання організаторки наркобізнесу, яка переховується від органів досудового розслідування за межами України.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Солом’янського УП ГУНП у м. Києві.
 
Крім того, у ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено «покупця» наркотичних засобів. За результатами досудового розслідування обвинувальний акт відносно останнього скеровано до суду для розгляду (ч. 1 ст. 309 КК України).
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 527