02.02.2024

Розкрадання 350 тис. грн під час закупівлі генераторів для укриттів – судитимуть посадовця Подільської РДА

                                  

Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно начальника управління освіти Подільської районної в м. Києві державної адміністрації за фактом закупівлі за завищеними цінами генераторів для облаштування укриттів (ч. 4 ст. 191 КК України).
 
Слідством встановлено, що у грудні 2022 року між управлінням освіти Подільської РДА та приватним підприємством укладено договір про закупівлю генераторів, які необхідні для забезпечення електроенергією укриттів навчальних закладів Подільського району. Сума договору - 1,5 млн грн.
 
Експертизою, проведеною під час розслідування, встановлено, що генератори закуповували за завищеними цінами,  тож управління освіти переплатило за них 350 тис. гривень.
 
Наразі обвинувальний акт відносно начальника Подільського управління освіти скеровано до суду для розгляду по суті. Посадовця відсторонено від посади.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами УСР в м. Києві ДСР НП України.
 
Слід зазначити, що вказаний посадовець є обвинуваченим у іншому кримінальному провадженні, яке наразі розглядається в суді, за фактом привласнення бюджетних коштів під час ремонту шкільних закладів Подільського району міста Києва.
 
Також, цей же посадовець є підозрюваним в провадженні за фактом неналежного виконання службових обов’язків, що призвело до недоотримання управлінням освіти 188 тисяч гривень. У цьому провадженні слідство завершено, посадовець ознайомлюється з матеріалами справи.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 426