02.02.2024

Реконструкція столичної гімназії зі збитками у майже 14 млн грн – повідомлено про підозру керівнику комунального підприємства

                                                                       

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Голосіївської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру  виконувачу обов’язків директора одного з комунальних підприємств Голосіївського району за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, під час здійснення реконструкції гімназії з прибудовою будівель до неї (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з даними слідства, між комунальним підприємством та товариством-підрядником укладено договір щодо проведення будівельних робіт з реконструкції гімназії у Голосіївському районі міста Києва.
 
У подальшому між КП та підрядною організацією були підписані акти приймання виконаних будівельних робіт, які містили завідомо неправдиві відомості щодо обсягів фактично виконаних будівельних робіт.
 
Висновком будівельно-технічної експертизи встановлено, що різниця між вартістю фактично виконаних робіт та вартістю робіт, вказаних в звітних документах, становить майже 14 млн гривень.
 
Слідство триває, встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення цього правопорушення.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Голосіївського УП ГУНП у м. Києві та за оперативного супроводу УСР в м. Києві ДСР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 649