02.02.2024

15-річна дівчина загинула під колесами автомобіля в Голосіївському районі: розпочато розслідування

                                        

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської міської прокуратури слідчі Нацполіції розслідують дорожню пригоду, яка сталася ввечері 1 лютого 2024 року на проспекті Академіка Глушкова у Києві, внаслідок якої загинула дівчина-підліток.
 
За даними з камер відеофіксації, постраждала намагалася перебігти проспект зі жвавим автомобільним рухом, внаслідок чого потрапила під колеса автомобіля «Nissan Qashquai». Згідно результатів освідування водія на місці пригоди, приладом «Драгер», ознак сп’яніння не виявлено.
 
Свідчення очевидців та результати огляду місця події, неподалік від якого є підземний пішохідний перехід, попередньо вказують на ймовірне недотримання правил дорожнього руху пішоходом.
 
Досудове розслідування проводиться за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч.2 ст. 286 ККУ). В ході розслідування після проведення необхідних експертиз буде встановлено причини і умови, що призвели до дорожньо-транспортної пригоди і загибелі дитини.
 
Одночасно, звертаємо увагу батьків та уповноважених служб і закладів освіти на необхідність проведення роз’яснювальних розмов із дітьми щодо важливості дотримання Правил дорожнього руху України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 623