05.02.2024

Розв’язка на Шулявці: Столична прокуратура вимагає стягнути з «переможця» торгів понад 1 млрд 117 млн грн незаконно одержаних бюджетних коштів

         

Київська міська прокуратура під час виконання представницьких повноважень встановила порушення інтересів держави у бюджетній сфері.
 
Установлено, що комунальним підприємством «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» проведено відкриті торги із закупівлі робіт із реконструкції транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах м. Києва за кошти місцевого бюджету столиці.
 
Переможцем торгів визнано приватне товариство, з яким КП у 2018 році уклало відповідний договір на суму 598,5 млн грн. Кінцевий строк виконання робіт за договором визначено червень 2019 року.
 
Надалі, внаслідок укладання низки додаткових угод, строк виконання робіт за договором неодноразово продовжувався, а ціна робіт збільшувалася. 
 
Разом з цим встановлено, що переможець торгів, а також ще одне приватне товариство під час участі в аукціоні вчинили антиконкурентні узгоджені дії, внаслідок чого спотворили результати торгів.
 
З огляду на викладене, Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом в інтересах держави в особі Київської міської ради про визнання недійсними рішення тендерного комітету та договору генпідряду як таких, що суперечать інтересам держави та суспільства, а також про застосування наслідків недійсності правочинів та стягнення з «переможця» торгів одержаних коштів зі столичного бюджету в сумі понад 1 млрд 117 млн грн.
 
Наразі Господарським судом м. Києва відкрито провадження у справі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 370