05.02.2024

На Київщині викрили 5 нарколабораторій з щомісячним обігом у 30 млн грн та затримали організатора і сімох співучасників

           

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва викрито організатора та сімох співучасників, які організували на території м. Києва та Київської області 5 нарколабораторій та склад для зберігання виготовленої продукції, а також налагодили збут наркотичних засобів та психотропних речовин на території України (ч. 2, 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311 КК України).
  
За даними слідства, організував наркобізнес 39-річний мешканець м. Києва, який облаштував у приватних домоволодіннях та гаражі лабораторії з виготовлення амфетаміну та MDMA та психотропних речовин на основі прекурсора фенілнітропропен. 
 
Організатор отримував замовлення на «товар» по телефону, а також особисто зустрічався з покупцями. До процесу виготовлення та збуту наркотиків він залучив 7 знайомих.
 
Так, 4 співучасники виконували функції лаборантів, виготовляли та збували наркотичні засоби та психотропні речовини через посилки поштою.
 
Ще три співучасники відповідали за оптовий збут кокаїну, канабісу, MDMA, альфа-PVP, амфетаміну шляхом передачі «з рук в руки», а також через «закладки», адресну доставку постійним клієнтам. Крім того, вони відповідали за збут «товару» у розважальних закладах міста Києва. 
 
Покупці розраховувались готівкою, інколи переказували гроші на банківські картки організатора.
 
В ході досудового розслідування правоохоронці провели 28 обшуків за місцем знаходження «лабораторій», у приміщеннях, де зберігалися наркотичні речовини, а також за місцем мешкання зловмисників та у їх автомобілях. Загалом вилучили понад 4,6 кг амфетаміну, 300 пігулок MDMA, 5,75 кг порошкоподібної MDMA, 2 кг канабісу, 100л прекурсорів, 10 автомобілів, лабораторне обладнання, мобільні телефони, гроші.
 
Вартість вилучених наркотиків становить понад 30 млн гривень. Вартість вилученого майна сягає понад 300 тис. доларів США. 
 
Наразі усім затриманим повідомлено про підозру у зберіганні, виготовленні та збуті наркотичних та психотропних речовин (ч. 2, 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311 КК України).  Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. 
 
Викрито злочинну діяльність прокурорами спільно зі слідчими СВ Солом’янського УП ГУНП в м. Києві, ДБН НП, ДОС НПУ, ДОТЗ НПУ, ВКП Солом'янського УП ГУНП у м. Києві та силової підтримки бійців ППОП ГУНП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 481