05.02.2024

Видавала себе за працівницю банку та привласнила майже 86 млн грн – зловмисниці повідомлено про підозру

          

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 38-річній колишній працівниці банківської установи, яка шахрайським способом ошукала двох клієнтів банку на загальну суму майже 86 млн гривень (ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Підозрювана працювала на посаді головного менеджера по роботі з віп-клієнтами в одному із столичних банків. Після звільнення з банківської установи вона і надалі вдавала із себе працівницю банку, вигадавши продуману схему шахрайства.   
 
Аби у «клієнтів» не виникало підозр, для створення відповідної обстановки і підтримання іміджу працівника банківської установи, шахрайка орендувала підвальне приміщення, що знаходиться під справжнім банківським відділенням одного із банків.
 
Використовуючи досвід роботи з клієнтами, створюючи враження надійної особи та маючи довірливі відносини із заможними клієнтами банку, підозрювана звернулась до них з проханням позичити гроші.
 
Одному з клієнтів шахрайка повідомила, що гроші їй необхідні для нібито збільшення оборотного капіталу її бізнесу, який був пов'язаний з обміном валют. Таким чином вона отримала майже 32 млн гривень.
 
В іншому випадку жінка пояснювала, що гроші їй потрібні для придбання нерухомості та отримала понад 54  млн гривень. Отримані гроші жінка витрачала на власні потреби. 
 
Зловмисниці повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 900 тис. гривень. Апеляційний суд за апеляційною скаргою прокурорів збільшив заставу до 30 мільйонів гривень.
 
Досудове розслідування проводить Оболонське РУ поліції м.Києві за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.  
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років із конфіскацією майна.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 731