06.02.2024

6 тис. доларів США за проведення безоплатної операції – судитимуть посадовця Інституту урології

       

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно завідувача відділу ДУ «Інститут урології ім. академіка О.Ф. Возіанова» за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець вимагав у жінки 6 тис. доларів США за проведення операції її батькові, а також післяопераційне лікування.
 
Жінка, будучи обмеженою у виборі лікувального закладу, була змушена погодитися на незаконну вимогу, попри те, що проведення таких операцій фінансується за рахунок держави.
 
Посадовця затримали «на гарячому» під час одержання неправомірної вигоди.
 
На майно обвинуваченого, а саме, вилучені під час обшуків за місцем його роботи та проживання грошові кошти – 450 тис. гривень та 43 600 доларів США, а також три його квартири, житловий будинок, земельну ділянку у м. Києві та автомобіль накладено арешт. 
 
У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. 
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими Шевченківського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами ГУ «Д» ДЗНД СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 452